Back to work!

Tillbaka i min stol på hjul inne på banken, aldrig får man var ledig! 9-18.30 Kör vi idag! Enda problemet är ju att var enda kotte tror att vi stänger tidigt idag och finns ingenstans så långt ögat kan nå..

Kanske ska hitta på nått busigt värre istället när man har en hel bank till sitt förfogande?

Inbjuder till rackartyg! Alla varmt välkomna!

Så där ja..

Då var tentan skriven... och med det kommer akut trötthet och utmattningssyndromen som ett brev på posten! Sitter nu i utslagen i soffan med min tenta choklad som jag i tradition alltid köper men aldrig rör under tentan. Är alldeles för inne i mina paragafer och funderingar om konspirationsteorier som lärararen kan ha klurat ut och placerat i frågorna för att sätta dit mig för att vara sugen på att äta. Men jag vet, för jag känner mig själv allt för väl, att den dagen jag inte tar med min choklad så kommer jag antagligen dö av saknad!

Väntar med spänning på ett livstecken från sambo Joakim som även han skriver för fullt denna eftermiddag. Eller kväll är det väl nu.. De hade skrivtid 14.00- 19.00. Döden. Håller alla tummar jag har! Insåg nu att min egen skrivtid skulle gå ut exakt om 2 sek.. SLUT!



Undanflykter och paragrafer

Dessa två små ord fyller min vardag från morgon till kväll denna veckan. Idag gick jag tillochmed upp och städade hela lägenheten bara för att slippa plugga in de där förbenade paragraferna en gång till. Den som skrev avtalslagen borde kollas för dyslexi och se om människan hade allmänna svårigheter att skriva det svenska språket.. Visserligen skrevs väl texten på dinosariernas tid och den som skrev skiten är nog olja vid det här laget.. (?) men jag önskar ändå att ta ett snack med denna juridiknisse! Så det så!

Igår var iaf jag, pappa och lillebror och hans vän Daniel och tittade på den andra av stieg larssons böcker "Flickan som lekte med elden". Jag älskade den!! Äntligen har dom lyckats göra en svensk film som inte känns som en högstadie pjäs! Grattis! Har ni inte sett den? Se den!! Super bra, nästan bättre än ettan tyckte jag nog. Men vet inte om det var pga att jag missat att läsa både 2:an och 3:an(!!) Satt under hela första filmen och funderade på varför dom tryckt in alla tre böckerna i en film.. Då slog det mig! Har jag läst de andra böckerna?? De står hemma i min hylla och har gjort så sedan vi flyttade in, uppenbarligen helt orörda. Vilken skam! Var helt övertygad om att jag redan läst dem. Men efter lite bak-på-pärmen läsning av böckerna i hyllan insåg jag mitt misstag.. Iaf så fick pappa samma flash back igår när han under filmens slutminut lutade sig fram och undrade varför de var både film 2 och 3 i ett? Han har inte heller läst 3:e boken kom vi fram till. Även han lyckligt ovetande om att hans "luftslottet som sprängdes" stått och dammat alldeles för länge.

Är detta ärftligt? Borde jag noga utvärdera mina planer att med tiden skaffa små mini Jennysar..? Vill jag riskera att de missar dessa underbara böcker, klarar jag att ha detta på mitt samvete? Borde kanske skriva en lista på-måste-läsas objekt innan jag glömmer bort vilka jag faktiskt har läst..?

Filmen är iaf: HOT HOT!

Altare

Tänkte lägga ut denna läckerhet i förra inlägget.. meeen jag kände att detta förtjänade sin egen lilla plats.. för andra gången! Ops :P





Distraction

Underbara distraherande pojkar med gitarr! Vem smälter inte när denna gossen tar fram sin fina stämma och sjunger en snutt. Och så är han väl ganska lagomt söt oxå ;D eller? Känner att jag nog har en viss smak/typ på killar som är ständigt återkommande. Mycket märkligt. kanske?






Tentaplugg och New Moon premiär 19/11

Fakta och paragrafer har tagit plats i min vardag på fullt allvar och har nu fått vara lite frånvarande för att försöka få ihop mitt liv lite. Skola, jobb, träning och privatliv får inte plats på 24 timmar just för tillfället.. skulle behöva en paus från allt ett tag tror jag. Fannys kloka tips om "vad måste du göra? Måste, måste? och vad vill DU göra? Vill som i jag känner verkligen för det här.. INTE vill som förväxlas med jag behöver, måste, borde osv" har faktiskt hjälpt lite veckan som gick men på tors smäller det! 15p i arbetsrätt mellan klockan 14-18. Kan bli tungt! Måste stå ut. dagens träning är avklarad sedan tidigt imorse så nu är det bara att köra..

Mycket har hänt dessa dagarna som inte hinns med. Får ta det efter tentan. Men det bästa av allt: New Moon biljetterna är bokade och hämtade! underbart. Twilight och new moon på en kväll! Blir det bättre? Midnattsvisning med ullis. MYS!! 19/11! längtar!!

Sthlm

Helgen började med mat på Arena här i karlstad med gänget. Vi var ju där för ett tag sen och hade planerat att äta.. detta gick väl sådär då vi efter nästan 1,75 h gick därifrån utan mat. Hur lång tid tar det att steka lite hamburgare och kyckling? Iaf så ringde resturang chefen till Johan vars namn bordet stått i och erbjöd oss presentkort. Så dom passade vi på att utnyttja i fredags! Maten är ju väldigt god på arena men jag tror ändå att jag är lite småbitter över att vi fick vänta så länge sist..
Efter maten gick vi och såg bröllopsfotografen på bio! Super bra och småmysig precis som jag hoppats!

Lördag och söndag spenderades i sthlm med mor, lillebror och sambo jocke ;D Under lördagen släpade jag och mamma runt på jocke i var enda butik tror jag. Till slut bara tittade han i marken, suckade och stannade helt enkelt kvar utanför butikerna. Tror han saknade sitt manliga sällskap.. Men lillebror niklas höll till på annat håll! Det var nämligen sista kvalet till div 2 för hans fotbollslag KBK. Det var ju en himla tur att det blev en borta match i sthlm så att han kunde följa med ändå. Så runt 4 var jocke helt slut.. mina pengar också :P så vi gick till hotellet och sov lite medans mamma tog tunnelbanan ut till idrottsplatsen och hämtade lillebror. SOM VANN!!!! GRATTIS!!
Så på kvällen firades det med lite dricka och god mat!

Söndagen var det pojkarnas tur att släda runt oss tjejer på stan och även de fick tag i lite smått och gott och hann även de få slut på pengar i kassan innan tåget gick hemmåt igen.

Måndag: Mat handlades till vårt ensamma kylskåp och det jobbades så inget bloggande hanns med..
Tis: plugg skolan och träning gjorde sitt..

NU Skärpning! jobb och städning.. och plugg.. och städa! Dygnet har för få timmar just nu..
 


En bild säger mer än tusen ord..

och det kanske jag oxå hade gjort om det hade vart några kunder här idag.. snart växer det mossa på mig!


Insiktsfull

Jag har på senare tid upptäckt det ena efter det andra av saker som jag tagit förgivna och sett dessa med nya ögon. Börjar fundera på om min hjärna äntligen har kopplat in hjärnhalva nummer 2 efter alla dessa år? Men med tanke på mitt klena psyke och mitt otroligt okordinerade jag så kan detta kanske diskuteras..
Any way så hjälpte Sambo Joakim Jenny att förstå att parketten i vardagsrummet var inget mindre än en sketen plastmatta för ett tag sedan.

Och livet i kupan verkar inte ha stannat där då ytterligare upptäckter har registerats av mitt nya super jag. (Självklart med hjälp av Jocke) Jag skäms över att meddela att allt detta hade totalt gått mig förbi under mitt 22 åriga liv...

1. Jönssonligan är en hoper av dåligt komponerade namn.
- Wall Enberg. Kan detta vara en parodi på den riktige WALLENBERG?
- Dr Busé. Kommentarer överflödiga?..
- Katrin. Van hedens flickvän. Även kallad plommonet? Hallå Jenny!?
-"Dynamit-Harry" heter Kruth i efternamn.. tror vi nöjer oss så :P

2. Kommer ni ihåg 3 kronor?
- Där serien slutar med att pastorn Sten Frisk utförde ett självmordsattentat med sprängladdningar runt kroppen.

Åhh.. jag vill bara dö! Vad mer har jag missat.. Det kan man verkligen fråga sig! :P

Pinuppa 45+ ?

Dagen startades faktiskt trots stor skeptism på gymmet, hör och häpna(!) och ingen är mer förvånad än jag! 1 timme och 45 min svettande utan frukost! Eller ja, en banan hann jag proppa i mig för att förhindra dödsfall.. Men den gills faktiskt inte. Så det så. Kan ha varit mitt sämsta beslut hittills iaf. Aldrig mer..

Fortsatte sedan med föreläsning på el universitet. Eg-rätt. Apa tråkigt. Det vill säga tills föreläsaren vänder sig om och vi upptäcker att under den svarta pennkjolen, mellan slitsen bak glimtar vita spets stay ups!? Att jag inte dog. Nog för att killar gillar snuskiga sekreterarlooken men kom igen! Hjälp! 45+ svart kavaj, svart tajt fodral, hög slits bak, svarta pumps ocu vita pärlhalsband.. och Stay ups? VITA! Super hett! Inte.. stil akuten nästa. 

Dagens bästa går därför till Marika som gick en halv diskret, märkligt framåtböjd, extra runda fram till tavlan bara för att få ännu en glimt av dessa myskiska stay ups!  


Ondska personifierad

Jag hatar dig hurt ullis!! *piiip* *censur* ;!'%£$#¥>|{@€

Ses på gymmet 7, freaking 00!! Kommer vara bittrare än rönnbär bara så du vet min kära galning till kamrat..

Om jag överlever.


Döden..

Har alltid vetat att detta med motion en vacker dag skulle ta död på mig. Idag fick jag mitt bevis! Jag är nämligen en sådan typ av människa som alltid lyckas med allt som andra människor skämtar om ska hända dem..

Natten spenderades hemma hos mamma, tog därför bussen in till stan och var till och med i så god tid att jag hann med en tidigare buss(!!) detta har nog aldrig tidigare inträffat då jag är född 5 min sen.. Väl inne i stan hade jag ju nu tjänat hela 14 min och såg detta som ett ypperligt tillfälle att vara en duktig flicka. Bestämde mig därför för att gå till jobbet istället för att vara lat och byta buss inne i stan. Motion är nyttigt-- My ass! Multitasking är ju som jag tidigare nämnt en av mina favoriter och passade därför på att prata med mamma på vägen. Inte heller helt ovanligt. Det hela går ganska smidigt fram tills jag lyckligt ovetande närmar mig min lurande fiende(!):

DÖDSTRAPPAN! Belägen vid sundstabron, gjord av förädiskt trä, väl uträknat har han placerat sig intill älven för att extra mycket fusk/frosthalka ska infinna sig! Den 21 steg höga trappan byggd på ren ondska ser sin chans och fäller mig till marken så fort jag tagit mitt första kliv nedåt. Faller som en fura, vilt fläktandes, gällt skrikande av dödstjut! Studsar sedan som en gummiboll ner för. Vart. enda. steg. Hela vägen ner mot den trygga asfalt som väntar nedanför. Ungefär halvvägs ger jag upp min värdighet och lägger mig raklång. Varför kämpa(!?) jag försökte inte ens! Och där låg jag sedan, kvidande, skadad med fantasier om brutna lemmar och invärtesblödningar.. tjippade efter andan. Hör mig själv halv om halvt tjutande av skratt(??) Har jag tappat förståndet? Oförmögen att resa på mig av allt skrattande. Inser till min egen lycka att ingen har sett detta spektakel, ligger kvar lite till... ganska skönt faktiskt..

Tills jag återfår kontrollen över min kropp, reser mig upp och hör mamma a-s-g-a-r-v-a i andra änden av luren! Människan skrattar så tårarna sprutar och jag förstår då mitt i denna totala glädje över att ingen hört mig, hur detta totala misslyckande kunnat inträffa. För jag har inte en enda gång under min 20 trappsteg långa smärttur ner för trappen släppt efter så mycket som en tum runt min kära telefon. Vilket ledde till att jag inte heller tog emot mig eller gjorde något försök till att stoppa färden. Mamma har hört allt! Och nu kan hon inte sluta skratta! Ljudet av mina pustande frustande för varje steg ner för trappen var tydligen övermäktig även den tanke att jag kan ha DÖTT mamma(!) ;P Så det fick bli en sväng förbi hemma och byta kläder innan jobbet blev aktuellt igen.. Hela vägen dit lyssnande till min skrattande mamma som flåsar efter luft i änden..

Just nu växer underbara rosenröda och blå blåmärken fram på min bakdel.. Underbara Måndag! 


Erik Grönwall

Han ser ut som nykläckt fågelunge och det är verkligen allt jag tänker på när jag ser han! Måste blunda för att kunna koncertrera mig på hans underbara sång!


Frostfibbla på riktigt!

När jag gick till jobbet imorse kunde jag roa mig själv med blåsa ut små gråa rökpuffar! Och stora! Superkul! och tråkigt samtidigt.. fick ta den tjocka jackan på idag. Nollan på termometern. Frost på marken. Hösten är här för att stanna..


Mat Tina?

Ja, nya mat Tina blir jag nog inte efter kvällens middag! Älskar att laga mat och tycker oftast att jag gör det riktigt bra för att vara lilla jag. Men idag tog priset:

Jag misslyckades med bearnaise sås!!! - På påse!!

Ni vet, vatten, pulver och i med smör! Det blidde brun gegga av alltihop.. Fick lite storhetsvansinne då det är väl ingen konst med pås-sås jag som gör min själv annars..? Så jag passade på att duscha under tiden.. shampo, balsam, hela kittet!

Rekomenderas ej!


The Host- Mot filmduken!

JA! Underbara känsla! Stephenie Meyer- författaren till twilight böckerna som jag, som de flesta vet har ett lite misstänksamt beroende av har skrivit ytterligare en succé bok, nämligen; The Host! Älskar den, avgudar den! Och nu är det säkert, den blir film! :D (kan inte ens låta bli dessa fula smilgubbar i min lycka!)

Detta kan jag leva på länge! Ligger i soffan här hemma och bara myser av känslan. Hoppas, hoppas bara att skådespelarna till filmen blir som man har tänkt sig. Åhh!!

http://www.stepheniemeyer.com/thehost_movie.html

Boken beskrivs som riktad till en äldre målgrupp än twilight böckerna- en science fiction roman för personer som inte gillar just science fiction! Jag kan inte annat än hålla med! Läste teasern till boken och kände stort motstånd till att överhuvudtaget öppna den. Ailens och jordens undergång känns ganska passé.. Men de var inte alls som att tugga igenom en gammal disktrasa som jag trodde, orolig över att jag aldrig skulle läsa en bok i Twilight klass igen.. Blad efter blad försvann och jag ville att den aldrig skulle ta slut! Jag fullkomligt älskade den!! Det kommer du också göra så läs den!


Livet i en bubbla.

Brukar tro att jag är en ganska uppmärksam människa som ser det mesta runt omkring mig. Tror det är dags att tänka om...

 Gjorde nämligen en mycket intressant upptäkt igår! Hade precis städat vår lägenhet från golv till tak, och då menar jag från golv till tak. Var nämligen en liten jocke som skakade grönsåpa flaskan utan korken påskruvad. Detta resulterade som ni kanske förstår i att det var såpa överallt!! Smart va? Ja, det tyckte jag också!

I vilket fall som helst så ligger jag utslagen på divanen och flåsar efter ett skurmaraton i vardagsrummet och ser en fläck på vårt vardagsrumsgolv.. Hm vad konstigt, det ser ut som det är silikon mellan golvbräderna? Vem är kludden som kommit på denna smarta idé? Och medans jag ligger där om filosoferar över det grå silikonet i vårat vardagsrum inser jag en sak. Vårt parkettgolv... Är inget parkettgolv(!!) utan en förbaskat ful plastmatta i träimitation!! WHAT?? Är snabb med att meddela denna fruktansvärda upptäkt för jocke som tittar på mig som jag vore en marsian från yttre rymden, nyss nedstigen i vårt vardagsrum, och utbrister; Du, skojjar va? NEJ! För jag har på riktigt allvar under de 16 månader som vi har bott här trott att vi har parkettgolv i vardagsrummet! Har iof sig undrat lite över den konstiga färgen på trät någon gång men aldrig reflekterat över varken det eller det faktum att golvbrädorna är 30 cm långa?!'

Chock! Uppmärksam var det va?.. Hm.. Är jag blind?? Nej, men nästan iof.. skyller på det!! Synfel som gör att jag ser som en mindre intelligent mullvad kan ju faktiskt vara en faktor...

Nu blir det iaf lunch med ullis på staden, sedan lite shopping med mor. Och förhoppningsvis missar jag inte alltför mycket av livet runtikring under tiden.. men vem vet?

Beroendemänniska?

Har hittat mig en låt som har satt sig på min hjärna ända sedan jag hörde en tjej på stan sjunga den. Sedan var den med i idol inte mindre än 2 gånger så  nu har jag kapitulerat och spelar den därför på repeat runt-runt-runt på min spotify och driver jocke till vansinne! hehe! Men nu måste jag ta mig samman och byta tvätten..


"Every long lost dream led me to where you are
Others who broke my heart they were like northern stars
Pointing me on my way into your loving arms
This much I know is true
That God blessed the broken road
That led me straight to you"

 




Sjukast i världen.

Har nu stannat hemma från jobbet i två dygn och försökt kurera mig från den dödsförkylning som jag lyckats skaffa mig. Jocke envisas med att säga att jag är klen och en dålig bita-ihopare(?) men jag vet nog hur det brukar låta när den mannen har så mycket som en finne! Så det så :P Fick iaf lite kuckeli-muck-muducin av jocke igår. Får väl skylla mig själv när jag går på spinning med förkylning? Tänkte jag skulle svetta bort den men tror min idé fick lite bakslag?..Den bara attackerade mig. Var helt chanslös! Ena stunden står jag på jobbet och mår hur bra som helst och sen vipps så tjippar jag efter andan som en fisk på torra land och näsan är som en kran! Vad hände? Alla tycka synd om mig handlingar mottages med öppna armar ;D

Har tröstat mig med inte mindre än 8 progam av one tree hill som kan vara den absolut bästa serien som någonsin gjorts! Ååhh spännande spännande! Spoilervarning på mig just nu :P Sen var det ju även säsongspremiär för grey's igår och jag satt självklart bänkad!! Att det sedan följdes av ett avsnitt av underbara true blood gjorde att det där med att vara sjuk inte kändes så dumt ändå!

RSS 2.0