Gott Nytt År!!

Några ynka få timmar kvar av 2009 och 00-talet nu. 2010 närmar sig och jag hoppas det nya året blir lika bra som det som har gått! Har haft ett super år måste jag säga. Tack alla!!

GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!







Har köpt mig en nya kamera btw. Min gamla var ju helt galen och tog bara bilder som såg ut som blurriga färgklickar. Så rean here I come. Och ut kom jag med en ny älskling! En Nikon L100. Inget jätte lyxigt men ett steg i rätt riktning iaf. Så nu ska jag ut och fota vintern tänkte jag! Ska iväg med gänget och grilla korv och åka skridskor. Trotsa kylan med lite varm glögg ;D




Sen en liten uppdatering om våra läckande fönster. Kylan kommer ju som sagt rakt in i lägenheten och nu har vi slagit rekord under kvällen mot gårdagen. 1,2 grader!! Kan även meddela att fönstret i badrummet har rostat och går inte längre att stänga. Men hyran ska höjas ändå!! gaaaaaaaahhhhh!!!!!



dålig kvalite men det var mörkt och jag behövde bildbevis för att veta att jag inte drömde...



GOTT NYTT IGEN ALLA ÄLSKLINGAR!!

Duktig kille..eehm killar?


När jag var ung..

Är det någon mer än jag vars barndomsminnen innehåller en och annan historia från äldre släktingar som börjar med: När jag var ung då fick vi minsann...

När jag var ung fick vi minsann gå 2 mil i skogen till skolan i meterhög pudersnö, 140 minus grader och orkanvind.. Naken med sandaler,. Men inte klagade vi inte. Nej.nej.

Någon som känner igen sig?

Det fick iaf jag höra både en och två och 1245 ggr om det var något man gnällde över. Tänkte på detta igår när jag gick till jobbet i igår. Hur kommer det låta när jag blir gammal?

När jag var ung då fick jag minsann gå 1km för att komma till jobbet på oplogad trottoar, i snö, ja minst 3 dm!!! (allt för att bilens centrallås hade fryst.. menar vem orkar klättra in från andra sidan? Jobbigt!!) 10 minus och med mina nya fina kängor iförd endast en dunfylld everest jacka och lovikavantar. Det ni ungar! Men inte klagade jag inte.. Nej,nej!


Storebror

Jag seeeeeeeeeeeer ER!

STORT GRATTIS TILL MIN ÄLSK!

Som fyller 22år idag och är härmed inte längre min boytoy!
(Iaf tills nästa år i aug när jag drar ifrån igen vill säga ;D )
Puss,puss, slem och snusk på födelsedagen!
ÄLSKAR DIG MEST!!




I min ipod spelas musik, ljuv musik!

Men den här killen är helt vild!! Hur kan han sjunga sådär??? Fattar inte!







Fullbokat- check

Gårdagen var ett enda virrvarr av saker som jag skulle göra. Men nu är det klart iaf!

  1. Skriva kontrakt för nya lägenheten. Check! Nu är den vår!!
  2. Gå till expert och ta bild till jobbet. Check
  3. Se till att mannen 50+ förstår hur viktigt det är att bilden blir bra. Livet hänger på dettta!!!!!! Check
  4. Ta med sambo och plocka ut nya glasögonbågar. Klart!
  5. Boka tid för synundersökning Check! (jag var tydligen nästan blind.. eller så gott som. Det sa tillochmed optikern (!) -5,0 . Gaaaaalet mycket!)
  6. Handla lunch. Håll Jennys blodsocker nivå stabil. Vill du leva? om ja, Köp mat! Check
  7. Säga upp kontraktet på gamla lägenheten och skriva den på Sussie. Check!
  8. Passa på att skälla ut folket angående våra 3,1 grader varmt vi hade i lägenheten igår. Check!
  9. Äta lunchen. Check
  10. Ta odjuret (Ruth) till vetrinären för lite vaccinering. Check
  11. Plugga, rita söta modeller om balanserade styrkort. Check
  12. Decka i soffan av för mycket julgodis. Check och Check!

Ikväll ska jag i väg på klassåterträff med gamla gymnasieklassen. Spännande!


Kyla till nya höjder

Kylan riktigt sveper sig om ben och kinder om man ens tänker tanken på att visa sig utomhus idag. Vad värre är är att som jag sa igår så kommer kylan utomhus även inkrypandes in i våran lägenhet och de dryga 8,4 grader termometern visade när vi gick och lade oss igår har idag blivit 4,4. Kan väl knappast vara meningen att det ska komma in så mycket kall luft att det 4,4 grader innanför fönstren. Super skönt! Täta lister? Tur att det är varmare om man sätter sig i mitten av rummet. Med filten, te, tjock stickade tröja, ullstrumpor och halsduk. Då är det riktigt skönt faktiskt. Rent av lagom!!

Hyresvärden hälsar; vi fixar det till sommarn. Förhoppningsvis..

1. Det är väl nu det är kallt inte i juli?
2. det där sa ni förra sommaren också!
3. Tack gode gud att vi ska flytta,
4. synd bara att det blir 1 mars..


Bildmaraton

Har insett att mina inlägg är lite bildfattiga på sista tiden eftersom jag alltid skriver från jobbet. Så här kommer lite bilder från mina senaste påhitt.

Vi har klagat hos hyresvärden ett antal ggr om att vår lägenhet är svinigt kall på vintern. Mest för att fönstren är galet dåligt tätade.. om dom är tätade. Jag undrar jag... Iaf tog en bild på termometern vi har vid fönstret i vardagsrummet som mäter inomhustempraturen. Sådär nyttigt skulle jag tro. Inte konstigt vi fryser!!!!




Sen var ju jag och ullis på bio! Sen har jag ju ätit massa gottit oxå. Såklart ;D Älgfärsbiffar med fetaost, bulgur och massa god avokadosallad. Och sedan vår goda kräftsallad vi åt i helgen. Såg så mysigt ut med alla färger.
Enjoy!


Kontrakt

Håller på att förhandla fram ett nytt anställningskontrakt med herr chef. Går så där. Han är lite vrång. Överlägger någon typ av muta. Förslag? Det är mitt nästa drag. På fredag klockan 12.30 blir lägenheten vår, ska dit och kolla alla papper osv. skulle vara bra om kontraktet var klart då.. + att dom vill ju ha studieintyg och massa sånt. Bara det att ansökningarna är ju inte klara än. Så om jag skriver ut intyp från universitetet ser det ju ut som jag slutar plugga 24 januari.. och vet ju inte om jag kommer hinna få nya pappret från jobbet eller om jag måste ta det gamla.. tom 31 dec. Ser sådär ut för mig! :P

Meen åhhh hur kul som helst!
Har först nu börjat fatta att vi ska flytta. Allt blev så hastigt eftersom vi verkligen hade bestämt oss för att bo kvar tillslut. men men..

Ruth ska få vaccin på fredag så får nog överväga att stanna hemma från föreläsningen. Vi får se.. Givande inlägg detta blev känner jag, men men.

Jo! Tror att vi redan funnit vår man (eller ja, kvinna) i överta-lägenhet-frågan! Sussie, Jockes syster anmälde sig som första spekulant igår kväll. Kul om hon vill ta den, så man kan komma och hälsa på den ibland om saknaden blir för stor ;D

Sams Igen...

Vi ska flytta!!!!!!!!!!!!! AAAAAHHHHH!
:D:D:D:D


Hade precis bestämmt oss för att strunta i flytta-tankarna. Hittade ändå inget som dög trots X-antal tittar. Så vi la in nytt golv i hallen i våran nuvarande lilla 2:a ist. Hade jag bara tänkt efter lite hade jag ju kunnat räkna ut vad det skulle leda till...

Jocke hade fått erbjudande på en stor tvåa bara 5 min från där vi bor nu. Kbab, balkong, 72kvm, plats för egen tvättmaskin, nymålat i alla rum osv.

Jocke: men vi kan väl kolla om vi har tillräckligt med poäng bara.. så kan vi ju gå dit och kolla lite snabbt om vi har tid över..?
Jenny: mja, jo det kan vi väl. Kul och snoka runt hur folk har det. Vi ska ju inte ha den men kul och titta..

Sagt och gjort. Poäng hade vi så det räckte och blev över tydligen. Gick och tittade trots att vi inte hade tid och.. Förälskade oss TOTALT! Så klart. Men var ändå ganska tveksamma. Vi trivs ju så bra där vi bor nu. Men efter många om och men och ingen som helst tro på att vi hade en endaste liten möjlighet att få den så tackade vi tillslut ja. Vill ju inte sitta och ångra oss efteråt. Vi får den ju ändå inte..

Men nu, ett dygn senare är jag och sambon med lägenhet och vi kunde inte vara gladare ;DD
Någon som vill ha våran gamla? ;D

Kris i paradiset

Vild panik utbröt imorse i vårt kök kl. 09.14. Det var nämligen då jag såg vad Jocke hade gjort med min älskling!!




Min Ben & Jerrys glass stod nämligen i kylen!!!!! I KYLEN!! Där den snällt har befunnit sig under hela natten! För den som undrar såg den ut som smält glass. Med alla godsaker oskyldigt flytande i.

Vet inte om vårt förhållande kommer repa sig efter denna hemska överträdelse. Misshandel rent utav...

Fy dig! Dåååålig sambo!


Personalfest nr 2

Kick off med jobbet ikväll---

Konstaterande 1: Aldrig mer i nyktert tillstånd.
Konstaterande 2: Vuxna männsikor? 45+ onykter,dansande, sjungande, skrattande.
konstaterande 3: Jenny. 22+, student.. spiknykter, stillasittande, förundrad. Mosstråkig, 150 år och mumiefiserad, 
konstaterande 4: Kände mig som en pensionär som gått fel på vägen till PRO-mötet och blivit kidnappad av ett gäng ligister höga på baginboxvin.
konstaterande 5: kommer nog gå åt inte mindre än 2 rullar panodil och resorb imorgon... 
Konstaterande 6: Jag kommer vara ensam på jobbet imorn..


Speciell hälsning till Janna som i lyckorus smet iväg mot kronoparken med inte mindre än en liter välsmakande färdkost. Grattis!


Och gratis...

2 år!?

  • 2år av samboskap idag - jeppjepp känner mig mäkta stolt att Jocke lever, min psykiska hälsa är någorlunda i behåll (är iaf inte jätte mkt värre än förut..) och att jag inte väger 120kilo.. än..

 

  • Är det tillåtet att vara barn på jul? Eller helst hela december faktiskt. Har senaste dagarna haft funderingar på om det är fler mentalt hälsosamma par som mig och JB som fortfarande är beroende av sina choklad- julkalendrar?? Varje dag är en kamp mot sömntunga ögon i dödsracet- först till chokladkalendern. Annars måste man vänta på sin tur-och jag gillar inte att titta på folk som äter utan att få vara med.

 

  • Kom idag på att jag glömt min cykel inne i stan sedan i lördags morse..? Verkar bli mer och mer senil ju mer annan kunskap jag försöker pressa in. Är lite som sist-in-först-ut principen fast tvärt om! Kommer kanske inom 2 år ha glömt vad jag heter och bor, tappa några bokstäver och så vidare. Men det viktiga är att jag kommer fortfarande att komma ihåg vad balanserade styrkort och personalekonomiskt bokslut är.. Tur!

Julstök och julhandel

Nu har jag julifiserat vårat kök med nya gardiner och juliga små ljus och granbarr. Ett fåtal tomtar har tillochmed fått flytta in i lägenheten. Igår fortsatte kampen med nuvärde och konstiga modeller som jag inte ser någon nytta med att kunna men efter x antal av fruktansvärd tråkighet gick jag och jocke en runda på stan. Hur mysigt som helst bortsett från alla galna julklapps- stress monster som hittat ut på stan. Herregud lugna ner er! Är ju bara början av december än.. Men för att slippa söka medlemskap i galenskapen så har jag nu inhandlat alla utom en födelsedagspresent till sambon och en liten julklapp till moderjord. Himla skönt måste erkännas att kunna gå på stan och njuta av allt det fina utan att tänka på alla saker som ska köpas. Paketen är efter lite knåpande igår kväll dessutom inlindade i fint julpapper med tomteetiketter och rim. Precis som det ska vara.

Ett problem bara.. vart ska jag förvara den färgglada skiten till julafton?

Räkneknåp och kyla

Äntligen känns det som det faktiskt ska i december! Kallt och lite frostigt ute! Så himla skönt, gud så jag har längtat! Julen here I come!




Till lite annat betydligt tråkigare. Plugg till tentor som du delvis redan gjort och där andra delar är helt obegripliga pga av att läraren har besserwisser- jag-vet-mer-än-du-så-jag-vägar-förklara-så-ni-fattar-problem!!!
Nej, Nuvärdesmetoden kan ta sig någonstans!! Och jag är fortfarande helt säker på att mitt sätt är rätt. Så tjiiiiii på dig, surgurka!!

RSS 2.0